/ home / Hilde / korte biografie

Korte biografie

Foto Hilde E. Gerard

Wat wil je over me weten? Ik heb geen idee. Misschien vertel ik best wel niks. Dan blijft het heerlijk mysterieus... terwijl ik helemaal niet mysterieus ben. Misschien schrijf ik daarom wel geheimzinnige, spannende verhalen?

Ik ben vorig millennium geboren in een klein dorpje vlakbij St-Niklaas. In ons dorpje hadden we een bibliotheek.Voor ik twaalf was had ik de hele jeugdbieb twee keer heen en terug gelezen. Zelfs de boeken van Karl May. En geloof me, die lees je als meisje enkel als je heeeeel erg wanhopig bent. Of je stik verveelt. Ik verveelde me best wel veel, als kind. Geen broers of zussen om te pesten, zie je. Met twaalf ging het beter. Naar de Grote School. Nieuwe mensen leren kennen. Allemaal meiden natuurlijk, want we gingen bij de zusters. Met achttien naar de universiteit, iets gaan studeren dat niemand anders wou studeren. Of tenminste toch heel erg weinig mensen. Sinologie. Chinees, dus. Vier jaar later naar Taiwan. Een heel jaar. Een geweldig jaar. Chinees heb ik er gesproken, Duits heb ik er geleerd. Door mijn man. Hij is Duitser. Vandaar. Dan terug naar Europa. De muur zien vallen in Duitsland. Europa werd weer een stukje groter. Geschiedenis – ja sorry, hoor. Het valt op: ik ben lerares geschiedenis. Niet over Europa, hoor. Maar over de Egyptenaren en de Grieken en de Romeinen. Die zijn mijn favorieten. Wat die gebouwd hebben! Ge-wel-dig!
Nou, ondertussen hebben we drie kinderen (mijn man en ik, dus – de Romeinen hebben daar verder niks mee te doen). Zij proeflezen mijn verhalen. En mijn kids weten wat ze willen, hoor! Ik heb het niet altijd makkelijk, als moeder van drie tieners... Een bizarre uitvinding, als je het mij vraagt, TIENERS!

(oh, sorry, jij bent er één?  AI!!!)